fbpx
Obnova fasade uz Maxima proizvode

Obnova fasade uz Maxima proizvode

Fasadni sustavi su osnova dobrog i zdravog objekta u suvremenom građevinarstvu, a izgled fasade je zaslužan za prvi dojam svakog građevinskog objekta. Za uređenje doma i obnovu fasade, ponekad vam nije potreban tim profesionalaca već uz kvalitetne proizvode to možete napraviti potpuno sami. Na primjeru stvarnog projekta, prikazat ćemo vam obnovu fasade i krovišta obiteljske kuće uz pomoć Maxima proizvoda.

Uređenje fasade obiteljske kuće

Fasada obiteljske kuće bila je stara 15 godina te joj je bilo potrebno osvježenje. Zbog vremenskih utjecaja od kiše, sunca i snijega, boja fasade je izblijedila te je logično rješenje bilo potpuna obnova. Fasada koju ćemo vam prikazati napravljena je od stiropora sa silikatnom žbukom od 8 cm. U nastavku pogledajte sve korake obnove fasade koristeći isključivo Maxima proizvode.

Korak 1: Bojanje stolarije krova uz Pomoć Maxima MAXILUX Lasur TOP

Prvi korak bio je bojanje stolarije krovišta za koje se koristio Maxima MAXILUX Lasur TOP.

MAXILUX Lasur TOP je transparentni debeloslojni premaz na bazi alkidnih smola. Oplemenjen je voskom, specijalnim aditivima, posebnim UV apbsorberima i stabilizatorima. Namijenjen je  za zaštitu i dekoraciju vanjskih i unutarnjih drvenih površina. Dugoročno štiti drvo od atmosferskih utjecaja i ističe njegovu strukturu dajući mu svilenkast sjaj. Proizvodi se kao bezbojan ali i u 15 nijansi po MAXILUX Lasur Top ton karti.

Korak 2: Postava primera MAXIKRIL® Hidrosol

Prije nanošenja boje, obavezno je korištenje primera kako ne bi došlo do trusenja boje. Idealan proizvod koji će poslužiti za impregnaciju glatkih mineralnih i betonskih vanjskih i unutarnjih površina je MAXIKRIL® Hidrosol.  MAXIKRIL® Hidrosol posebno se savjetuje kod manje čvrstih površina, prije nanošenja boja i dekorativnih žbuka. Duboko penetrira u podlogu, ujednačava je, učvršćuje, povećava joj otpornost na vodu, poboljšava adheziju završnih materijala i smanjuje njihovu potrošnju. MAXIKRIL Hidrosol nije preporučljivo koristiti ako se za završne radove ugrađuju materijali na silikatnoj ili silikonskoj osnovi.

Korak 3: Bojanje fasade uz pomoć MAXIFAS® Micro Fiber

Zadnji korak za potpunu obnovu fasade bilo je bojanje uz pomoć Maxima MAXIFAS® Micro Fiber mikro-armirane akrilne fasadne boje. MAXIFAS Micro Fiber je kvalitetna fasadna boja, na bazi akrilnog veziva s dodatkom silikonskog aditiva, armirana sintetičkim vlaknima i oplemenjena kvarcnim punjenjem što joj omogućava stvrdnjavanje dužinskih pukotina širine do 0.3 mm i nanošenje debljih slojeva. Dodatno je zaštićen od pojave algi i gljivica. Ima odličnu pokrivnu moć, paropropusnost, vodoodbojnost i postojanost na atmosferske utjecaje i UV zračenje. Upotrebljava se za zaštitu i dekoraciju vanjskih i unutarnjih površina od: betona, produžene žbuke, plinobetn, azbest-cementa i sl. Dobro prianja na sve mineralne podloge, kao i stare, ali dobro prihvaćene premaze ili dekorativne žbuke na bazi akrilnih, silikatnih ili silikonskih veziva. Ne preporučuje se za bojanje svježih, još nekarboniziranih vapnenih i vapneno-cementnih površina (min. 28 dana). Proizvodi se u bijeloj boji i kao baza za nijansiranje na MAXIMIX sistemu.

Uz sve navedene Maxima proizvode, vaša će fasada dobiti potpuno novu dimenziju. U našim prodajnim centru u Zagrebu te uskoro i u Splitu možete nabaviti sve Maxima proizvode za fasadu, a naše će vam osoblje dati sve potrebne savjete.

Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima za gradnju i uređenje doma.