fbpx
MAXIDECOR® Oceano

Osvježite svoj prostor uz pomoć Maxima dekorativnih tehnika MAXIDECOR® Oceano

Bojanje zidova odavno nije u modi, a boje za zid ne moraju bit jednolične i dosadne. Uz pravilan odabir dekorativne tehnike i odabir kvalitetnih boja, moguće je u potpunosti transformirati vaš dom. Klasično bojanje zidova osvježit će svaki interijer, no ukoliko želite postići WOW efekt savjetujemo vam korištenje Maxima dekorativnih tehnika. Uz pomoć dekorativne tehnike MAXIDECOR® Oceano vaš dnevni boravak može postati oaza opuštanja uz dašak morskog svijeta. Kako transformirati zid koji će vas na trenutke odvesti u morski svijet i koje tehnike koristiti, saznajte u nastavku.

MAXIDECOR® Oceano dekorativna tehnika

MAXIDECOR Oceano je polutransparentna efektna boja izuzetne kvalitete, izrađena na bazi vodene disperzije akrilnog veziva, punila, specijalnih aditiva i efektnih pigmenata.

MAXIDECOR Oceano je vodoperivi premaz, dobre paropropusnosti, nije štetan za čovjeka i okoliš. Jednostavno se nanosi. Namijenjen je za zaštitu i dekoraciju unutarnjih zidnih površina, gdje je potrebno kreirati efekt koji je unikatan i zavodljiv poput morskih valova. Proizvodi se u bazama prema MAXIDECOR Oceano ton karti.

Nanošenje MAXIDECOR® Oceana

Korak 1 – nanošenje primera

Prije nanošenja dekorativne tehnike MAXIDECOR® Oceano površinu je potrebno obojiti osnovnim premazom MAXIDECOR Nero. Premaz je potrebno razblažiti vodom maksimalno do 10% i miješati do potpune homogenizacije. Premaz se preporučuje nanositi četkom ili valjkom, a ukoliko se radi o većim površinama može se koristiti mašina za špricanje. Premaz nanosite ujednačeno duž cijele površine, a ukoliko površina nije svugdje jednaka, tada nanesite premaz nakon 4 do 6 sati.

Korak 2nanošenje MAXIDECOR® Oceana

MAXIDECOR® Oceano proizvodi se u osam baza, a prilikom nanošenja tehnike Morsko dno koriste se dvije baze (moguće je koristiti i samo jednu ukoliko se želi postići mirniji efekt tehnike Morsko dno.) kako bi se postigao ljepši izgled zida. Baza MAXIDECOR® Oceano isporučuje se spremna za upotrebu, no potrebno ju je promiješati do potpune homogenizacije. Četiri do šest sati nakon nanošenja osnovnog premaza, površina je spremna za nanošenje MAXIDECOR® Oceano baze.

Korak 3 – Tehnika nanošenja i pribor

MAXIDECOR Oceano nanositi specijalnom duplom MXD 2-70 četkom tako da se jedna četka umače u jednu boju, a druga četka u drugu boju. Pri tome, treba voditi računa da se redoslijed uzimanja materijala ne promijeni. Unakrsnim pokretima nanositi materijal, ali na takav način da dvije nijanse prekriju jedna drugu. Zbog otvorenog vremena, površina na koju se nanosi MAXIDECOR Oceano ne bi trebala biti veća od 1.5m2 pri temperaturi od 15-20°C. Ako je temperatura veća, smanjiti površinu, odnosno neznatno povećati ako je niža. 

Korak 4 – Prijelaz sa suhom četkom

Kada se boja djelomično osušila, suhom četkom ponovno prijeći preko nanesenog premaza, kako bi pomjerajući MAXIDECOR Oceano čestice stvorili efekt koji neodoljivo podsjeća na morske valove. Nakon upotrebe, alat odmah oprati vodom. Cijeli postupak možete pogledati na videu.

I vaš zid može asocirati na morske valove, a sve što trebate nabaviti nalazi se u prodajnim centrima Termodinamike u Zagrebu i uskoro u Splitu. Za sva pitanja i savjete, možete kontaktirati naš odjel suhe gradnje. 

Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima za gradnju i uređenje doma.