fbpx
BauderPIR toplinska izolacija u padu

BauderPIR toplinska izolacija u padu

Ravni krovovi se u pravilu moraju izvoditi s padom jer stajaća voda može prouzročiti štetu. Bauder proizvodi  toplinsku izolaciju u padu za najrazličitije situacije koje mogu nastati na krovu. Visoko kvalitetna toplinska izolacija od tvrde poliuretanske pjene pokazala se kao najboljom za tu namjenu.

U nastavku možete pročitati Bauder rješenja za izvođenje pada na ravnom krovu.

BauderPIR T – maksimalna fleksibilnost

Već dugi niz godina, Bauder nudi sustav toplinske izolacije u padu BauderPIR T, posebna izolacija u padu bez kaširanja, u pločama dimenzija 1.200 x 800 mm. Ovisno o debljini, ova difuzna toplinska izolacija ima koeficijent toplinske provodljivosti od 0,026 do 0,028. BauderPIR T u padu proizvodi se po narudžbi i pri tom se može realizirati nagib 1 – 5% i debljine do 400 mm. Isporuka se vrši u pločama, uz rok isporuke okvirno 10 do 15 radnih dana.

 

 

BauderPIR KOMPAKT – maksimalna sigurnost       

Toplinska izolacija u pločama s izrazito visokom tlačnom čvrstoćom BauderPIR KOMPAKT upotrebljava se u sustavu, BauderKOMPAKT, pri kojemu se hidroizolacija i toplinska izolacija postavljaju utapanjem u vrući bitumen te su na taj način zalijepljene međusobno, kao i za podlogu i tako čine jedan kompaktni sustav.

BauderPIR FA u padu – jednostavno i brzo

Muče vas kratki rokovi izgradnje? U potrazi ste za brzim rješenjima? Upravo zbog toga Bauder je razvio visokovrijedni izolacijski sustav BauderPIR FA u padu.

Kod izolacije BauderPIR FA u padu radi se o standardiziranim pločama kaširanim aluminijem, dimenzija 1.200 x 1.200 mm. Ova toplinska izolacija može se držati na zalihi te je dostupna za isporuku u kratkom roku. Svojim nagibom od 2% osigurava pouzdano usmjeravanje vode prema slivnicima, a izvrsnim koeficijentom toplinske provodljivosti, WLS 022, omogućuje najbolju učinkovitost uz malu visinu krovnog sustava. Ako su potrebne veće debljine, BauderPIR FA u padu može se postaviti dvoslojno – preko BauderPIR FA ravnih ploča kao prvi “bazni” sloj. Nereflektirajuća površina ploča sa uočljivim otisnutim oznakama, omogućuje jednostavno i sigurno postavljanje.


Osim toga, tu su i inovativna rješenja za izvedbu uvale i sljemena pri čemu se više ne radi s posebnim pločama za njih, već također standardiziranim elementima. Time je cijeli proces ugradnje jednostavniji i brži, nema traženja i sortiranja, nema rezanja i ostataka – i to pri uobičajenim krovnim oblicima i konturama.

BauderPIR T LES – učinkovita površinska odvodnja

Površinski sustavi odvodnje služe za postizanje učinkovite izvedbe poprečnog nagiba između slivnika na istoj krovnoj površini, uz pretpostavku postojećeg pada na ravnom krovu. Na taj se način oborine, koje bi inače ostale u najdubljem dijelu krova, ciljano odvode prema slivnicima.

BauderPIR T LES površinski sustav odvodnje dokazao se u praksi već dugi niz godina – poliuretanska toplinska izolacija visoke tlačne čvrstoće, izvrstan koeficijent toplinske provodljivosti, visoka dimenzionalna stabilnost samo su neke od poznatih prednosti. Kako bi brza i efikasna isporuka bila moguća, Bauder je razvio rješenje sa LES-setovima.
Dok se kod prijašnjeg površinskog sustava odvodnje njegova proizvodnja vršila za svaki projekt pojedinačno te se moralo uzeti u obzir vrijeme proizvodnje i čekanja, BauderPIR T LES setovi nude čitav niz prednosti:

  • dokazana, dimenzionalno stabilna, visoko kvalitetna toplinska izolacija
  • mogućnost držanja materijala na zalihi jer su setovi standardizirani
  • kratak rok isporuke
  • sigurna i lako preradiva ambalaža
  • različite mogućnosti primjene (npr. kao element površinskog sustava odvodnje ili kao pomoćni element pri odvodnji vode ako postoje prepreke na krovu)
  • standardizirano rješenje za kontra-pad

Za više informacija možete pogledati :

Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook i  te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima iz asortimana hidroizolacijskih proizvoda.