fbpx
ROCKWOOL zvučna izolacija zida

ROCKWOOL zvučna izolacija zida

Dom je mjesto za opuštanje i uživanje, no u današnjem svijetu nas sve češće ometaju različiti zvukovi prometa, pješaka, građevinskih radova ili drugi zvukovi koji dolaze iz susjednih stanova. Buka može značajno utjecati na kvalitetu života te sa sobom nosi niz posljedica kao što su pad koncentracije i neispavanost.

Kako bi doprinijela suvremenom načinu života, zvučna izolacija zida pomaže u smanjenju prijenosa zvuka kroz unutarnje i vanjske zidove u stambenim i poslovnim objektima. ROCKWOOL rješenja učinkovito smanjuju utjecaj buke na vašu zgradu ili neki drugi projekt.

Ako se pitate zašto nam je potrebna zvučna izolacija te koji su ROCKWOOL proizvodi najbolje rješenje za kvalitetnu zvučnu izolaciju, nastavite čitati današnji blog.

Važnost zvučne izolacije zida

Kvalitetna i pravilno ugrađena zvučna izolacija zida može uvelike ograničiti prijenos buke iz vanjskog okruženja, između objekata, pa čak i unutar istog ureda ili kuće. Neželjena buka, koja u domove ulazi iz vanjskog okruženja i susjednih stanova, može uzrokovati poremećaje spavanja, što pak potencijalno može dovesti do drugih zdravstvenih rizika. Zvučna izolacija zidova smanjuje razinu izloženosti buci i stvara ugodnije okruženje za život.

Tako zdravije zgrade mogu imati pozitivan utjecaj i na uredske djelatnike. Smanjivanje utjecaja vanjske buke i glasnih susjednih ureda može podići razinu produktivnosti i zdravlja zaposlenika. 

Ključne prednosti ROCKWOOL zvučne izolacije uključuju:

 • Zaštitu od unutarnje i vanjske buke
 • Jednostavnu ugradnju

Obogaćen moderan život kroz povećanu udobnost i privatnost

ROCKWOOL rješenja za kvalitetnu zvučnu izolaciju

ROCKWOOL asortiman proizvoda uključuje akustične ploče, koje pružaju učinkovitu apsorpciju zvuka i rezonancije šupljih i pregradnih zidova te zidova od gips-kartonskih ploča.

Neke od prednosti ROCKWOOL proizvoda:

 • Snažna zvučna izolacija sustava
 • Održivost
 • Robusnost za različite primjene

Dodatne prednosti su otpornost na vatru i vodoodbojnost.

ROCKWOOL zvučna izolacija ugrađena u šuplji zid nudi visoko upijajuća svojstva čime uklanja rezonancije šupljine i poboljšava ukupne zvučne performance zida. Krute ili polukrute ploče osiguravaju da je šupljina u potpunosti ispunjena, bez praznina.

Ispunjavanje šupljine pregradnog zida od gips-kartonskih ploča ROCKWOOL izolacijom može pomoći u značajnom poboljšanju zračne zvučne izolacije za 8 ili 10 dB.

ROCKWOOL Acoustic ploče

U asortimanu Termodinamike možete pronaći ROCKWOOL Acoustic ploče koje su prilagođene za izolaciju pregradnih zidova, spuštenih stropova i akustičnih sustava. Kamena vuna zbog svoje vlaknaste strukture prigušuje zvučne valove i stoga se primjenjuje kod povećanih zahtjeva za zvučnom izolacijom.

SVOJSTVA

 • negoriv materijal – reakcije na požar A1
 • pridonosi zvučno izolacijskoj moći konstrukcije zida zahvaljujući vlaknastoj strukturi kamene vune
 • odlična toplinsko izolacijska svojstva – niska vrijednost koeficijenta toplinske provodljivosti (λ)
 • paropropusnost
 • vodoodbojnost
 • dimenzijska stabilnost
 • kemijska neutralnost

Prema informacijama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) zagađenje bukom ima značajan utjecaj na zdravlje ljudi, a posebno ranjiva skupina su pojedinci koji žive i rade u gradovima. Kontrola razine buke na njenom izvoru nije uvijek moguća, pa je rješenje kvalitetna zvučna izolacija ovojnice zgrade. ROCKWOOL ploče za zvučnu izolaciju posebno su korisna rješenja kod ugradnje u zidove i podove između prostora u stambenom bloku ili uredskom kompleksu. Njihovom primjenom se smanjuje količina buke koja ulazi u životnu ili radnu okolinu.

ROCKWOOL ploče za zvučnu izolaciju možete nabaviti u prodajnim centrima Termodinamike u Splitu i Zagrebu, a za sve savjete i pitanja možete kontaktirati naš stručan tim.

Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima za suhu gradnju.