fbpx
Zašto je važno koristiti zaštitnu opremu na gradilištu?

Zašto je važno koristiti zaštitnu opremu na gradilištu?

Svi ćemo se složiti da je od iznimne važnosti voditi računa o sigurnosti zaposlenika dok obavljaju svoje poslovne aktivnosti. Sve odgovorne tvrtke ulažu maksimalni napor kako bi radna mjesta održale sigurnima,  a odgovorni poslodavci poduzimaju sve potrebne mjere kako bi spriječili ozljede na radu.  Zaštita na radu je neophodna za sigurnost i zadovoljstvo zaposlenika, a kvalitetna zaštitna oprema od neprocjenjive je važnosti u postizanju tog cilja. Tijekom radova na gradilištu pogreške su neizbježne, no one mogu imat različite posljedice poput ozljeda. Kako bismo izbjegli moguće ozljede na radu, važno je koristiti kvalitetnu zaštitnu opremu.

U asortimanu Termodinamike možete pronaći proizvode za zaštitu na radu: kompletan program radne odjeće, zaštitnu obuću, asortiman za zaštitu glave i dišnih puteva, kišni program, opremu za rad na visini. U nastavku ćemo vas upoznati s brendovima zaštitne opreme i modelima odjeće i obuće za rad na gradilištu.

Zaštitna obuća

Za rad na gradilištu, važno je imati kvalitetnu i udobnu obuću koja štiti od probijanja i svih vanjskih utjecaja. Termodinamika je ekskluzivni zastupnik francuskog brenda Lemaitre koji proizvodi obuću za profesionalnu namjenu. Lemaitre grupacija je poznata po kvaliteti svojih proizvoda, kao i po svojoj inovativnoj strategiji i posjeduje brojnte patentne i registrirani dizajn. U njihovom asortimanu možete pronaći udobne cipele laganog i modernog dizajna bez ikakvih ustupaka za sigurnost.

Zaštitna odjeća

Osim obuće, zaštitna odjeća također je važna za sigurnost zaposlenika, ali i zbog udobnosti i lakšeg obavljanja radnih zadataka. Za rad na gradilištu, u našem asortimanu možete pronaći reflektirajuće prsluke, jakne, radne hlače i kombinezone. Proizvode koje bismo izdvojili su refklektirajući prsluk HI VISION BE-04-003 koji se najviše koristi tijekom noćnih radova i upozorava da je radnik u blizini, radne hlače EMERTON PLUS  s tregerima te reflektirajuću jaknu SEFTON HI VIS. Kako biste se zaštitili od potencijalnih ozljeda ruke, nemojte zaboraviti na zaštitne rukavice. Sve rukavice iz asortimana Termodinamike imaju propisane norme i standarde te možete pronaći različite modele ovisno o vašim željama.

Zaštita glave i zaštita od pada s visine

Neki od najčešćih rizika rada na gradilištu su visina, pad predmeta s visine, nesigurne skele i urušavanje prilikom iskapanja. Tijekom navedenih situacija osim prikladne zaštitne obuće i odjeće, neophodno je imati i popratnu opremu za rad na visini. Kaciga je neizostavni predmet svakog radnika na gradilištu, a u našem asortimanu možete pronaći različite modele kao što su PS54, EDURENCE PLUS, PW54, kaciga PALADIO I DIAMOND.  Ukoliko tražite opremu za rad na visini, osim kacige važno je imati i zaštitno uže i uprtače.

Pridržavajte se mjera sigurnosti i zaštite kako ne bi došlo do ozljeda i nesreća na gradilištu. Omogućite svojim zaposlenicima kvalitetnu zaštitnu opremu iz asortimana Termodinamike, a za sve savjete i upite kontaktirajte naš odjel osobnih zaštitnih sredstva.

Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste uvijek bili u toku sa svim savjetima i proizvodima za zaštitu na radu.