fbpx
KAKO ROCKWOOL KAMENA VUNA POMAŽE U ZAŠTITI OKOLIŠA?

ROCKWOOL kamena vuna nije samo vrhunski izolacijski materijal; ona je i ključan igrač u očuvanju našeg okoliša. Izrađena od vulkanskog kamena, ovaj održivi materijal nudi brojne ekološke prednosti koje pomažu smanjiti naš ekološki otisak.

ENERGETSKA UČINKOVITOST

Kamena vuna ROCKWOOL poboljšava energetsku učinkovitost zgrada smanjujući potrebu za grijanjem i hlađenjem. Njena izvanredna izolacijska svojstva pomažu održati stabilnu unutarnju temperaturu, što rezultira smanjenom potrošnjom energije i nižim emisijama stakleničkih plinova.

TRAJNOST I DUGOVJEČNOST:

ROCKWOOL proizvodi izuzetno su otporni na vremenske uvjete, vlagu i štetnike, što znači da traju dulje bez potrebe za čestom zamjenom. Dugovječnost materijala smanjuje količinu otpada i resursa potrebnih za proizvodnju i zamjenu izolacijskih materijala.

RECIKLAŽA:

Jedna od najznačajnijih prednosti ROCKWOOL kamene vune je njena mogućnost recikliranja. Nakon što prođe životni vijek zgrade, proizvodi od kamene vune mogu se ponovno reciklirati i upotrijebiti u istu svrhu, smanjujući potrebu za novim sirovinama i energijom potrebnom za proizvodnju novih materijala.

MATERIJALI INSPIRIRANI PRIRODOM

Izrađena od kamena, ROCKWOOL izolacija je neškodljiva za okoliš. Kamen koji se koristi u procesu proizvodnje obilan je resurs, a završne ploče kamene vune ne sadrže štetne kemikalije koje bi mogle onečistiti tlo ili vodu.

POBOLJŠANA KVALITETA ZRAKA:

Korištenjem ROCKWOOL proizvoda u građevini poboljšava se kvaliteta unutarnjeg zraka jer ne emitiraju hlapljive organske spojeve (VOC). Ovo je posebno važno za zdravlje stanara i radnika, ali i za smanjenje zagađenja zraka.

Izborom ROCKWOOL kamene vune, doprinosimo stvaranju održivijih građevinskih praksi koje štite naš planet za buduće generacije. Održiva gradnja nije samo trend, već nužnost, a ROCKWOOL je tu da nam pomogne u tom važnom zadatku.

PROIZVEDENO U HRVATSKOJ

Tvornica u Potpićnu u Istri počela se graditi 2006. godine i bila je tada najveće greenfield ulaganje u proizvodni pogon ostvareno u Hrvatskoj. Početak probne proizvodnje je bio 2008. godine. Danas je investicija vrjednija od 140 milijuna EUR, a tvornica se prostire na gotovo 50 hektara unutar poduzetničke zone Pićan jug.