fbpx
IZBOR PRAVE VRSTE KNAUF GIPSKARTONSKIH PLOČA: Vodič za najčešće primjene

U svijetu gradnje i renovacije, Knauf gipskartonske ploče predstavljaju temelj modernog interijera, nudeći efikasnost, svestranost i kvalitetu. Međutim, raznolikost dostupnih vrsta može otežati odabir prave ploče za specifične potrebe vašeg projekta.

U ovom blogu, osvrnut ćemo se na ključne aspekte koje treba uzeti u obzir prilikom odabira Knauf gipskartonskih ploča, s fokusom na najčešće primjene.

1. STANDARDNE GIPSKARTONSKE PLOČE
Primjena: Idealne za suhe prostorije poput dnevnih soba, spavaćih soba i ureda.

Zašto odabrati: Standardne ploče su najčešći i najpovoljniji izbor za opće namjene. One pružaju dobru osnovu za slikanje ili tapetiranje, uz pristojnu razinu zvučne izolacije.

2. VODOOTPORNE GIPSKARTONSKE PLOČE (ZELENE PLOČE)
Primjena: Kupaonice, kuhinje i podrumi gdje postoji veća vlažnost.

Zašto odabrati: Opremljene posebnim slojem koji odbija vodu, ove ploče su dizajnirane da izdrže vlažne uvjete, sprječavajući nastanak plijesni i vlagu.

3. VATROOTPORNE GIPSKARTONSKE PLOČE (RUŽIČASTE PLOČE)
Primjena: Područja izložena povećanom riziku od požara, kao što su kuhinje, blizu peći na drva ili u komercijalnim prostorima.

Zašto odabrati: Sadrže posebne aditive koji povećavaju otpornost na vatru, pružajući dodatnu sigurnost u slučaju požara.

4. GIPSKARTONSKE PLOČE ZA ZVUČNU IZOLACIJU
Primjena: Spavaće sobe, dječje sobe, kućni kino i bilo koji prostor gdje je potrebna poboljšana zvučna izolacija.

Zašto odabrati: Posebno dizajnirane s višim indeksom zvučne izolacije, ove ploče smanjuju prijenos buke između prostorija, stvarajući tiši životni prostor.


5. GIPSKARTONSKE PLOČE VISOKE ČVRSTOĆE
Primjena: Prostori koji zahtijevaju postavljanje teških predmeta na zidove, kao što su kuhinjski ormarići ili police.

Zašto odabrati: Ojačane većom gustoćom, ove ploče mogu podnijeti veće opterećenje, osiguravajući da vaši zidovi ostaju čvrsti i stabilni.

Prilikom odabira prave vrste Knauf gipskartonskih ploča, važno je uzeti u obzir specifične uvjete i zahtjeve vašeg projekta. Razumijevanjem različitih svojstava i primjena, možete osigurati da vaši zidovi ne samo da izgledaju dobro, već pružaju i funkcionalnost, sigurnost i udobnost za godine koje dolaze. Bez obzira na vaše potrebe, Knauf nudi rješenje koje će vašem prostoru pružiti optimalnu zaštitu i estetiku.

Kontaktirajte naše prodajne savjetnike ili nas posjetite u našim poslovnicama u Zagrebu ili Splitu kako bismo vam pomogli oko odabira i u slučaju dodatnjh pitanja.