fbpx
Univerzalni materijali za svako gradilište

RÖFIX RenoFamily - univerzalni materijali na svakom gradilištu

Prilikom radova na gradilištu, uvijek se trudimo pronaći najbolje i najkvalitetnije materijale s kojima možemo pokriti različite tipove građevinskih radova. RenoFamily grupa proizvoda proizvođača RÖFIX nudi univerzalne materijale za rješavanje problema na svakome gradilištu. Prednosti su očite, a ubrzo ćete se i sami uvjeriti u kvalitetu sva četiri proizvoda iz RÖFIX radionice. Zbog svoga mineralnog sastava s visokim udjelom vapna, koji ima visok učinak paropropusnosti, RÖFIX RenoFamily proizvodi postižu jako dobra adhezijska svojstva te se bez problema ugrađuju. U nastavku se upoznajte sa svim RenoFamily proizvodima koje možete nabaviti u prodajnom centru Termodinamike u Zagrebu.

RÖFIX RENOSTAR® Univerzalna masa za renoviranje i izravnavanje

RÖFIX Renostar® je mineralna masa za renoviranje i izravnavanje s univerzalnim područjem primjene. Može se nanositi jednoslojno u debljini nanosa od 1-10 mm. RÖFIX Renostar® ima široko područje primjene, npr. za armiranje postojećih toplinsko-izolacijskih sustava, za armiranje fasadne žbuke staklenom mrežicom RÖFIX P50 ili kao masa za izravnavanje različitih nosivih podloga.

Kako se nanosi?

RÖFIX Renostar® kao vezivni most, idealan je za nanošenje zupčastim gleterom na betonsku podlogu, postupkom “svježe na svježe”, radi optimalnog prianjanja sljedećih žbuka na vapnenoj osnovi, kao i za obradu starih organskih i mineralnih žbuka, premaza ili betona.

Kako se primjenjuje?

Zbog minimalnog naprezanja prilikom stvrdnjavanja, masa za armiranje, RÖFIX Renostar® idealna je za obradu postojećih toplinsko-izolacijskih fasada (sanacija pukotina). Isto tako prikladna je i za stare nosive fasade (i za alkalno otporne žbuke na bazi umjetnih smola) te za stare nosive premaze (i za alkalno otporne disperzivne premaze) kao i nestatične pukotine.

Sadržaj vapna

RÖFIX Renostar® sadrži vapno, bijeli cement, disperziju, vlakna, dodatke za poboljšane obradivosti, organski udio od <5% te visokovrijedni fini mramorni pijesak. Odlična obradivost, minimalno naprezanje prilikom stvrdnjavanja, jako dobra prionjivost te neznatno skupljanje glavna su obilježja RÖFIX Renostar®-a.

RÖFIX RENOPLUS® Univerzalna žbuka za renoviranje i izravnavanje

RÖFIX Renoplus®, široke primjene je pravi izbor za obradu postojećih fasada (i za povijesne objekte). Moguće je jednoslojno nanošenje u debljini od 3-30 mm.

Široko primjenjiv proizvod

I ovaj proizvod široko je primjenjiv npr. za armiranje fasadne žbuke staklenom mrežicom RÖFIX P50 ili kao masa za izravnavanje različitih nosivih mineralnih podloga, nosive fasade (i za alkalno otporne žbuke na bazi umjetnih smola) te za stare nosive premaze (i za alkalno otporne disperzivne premaze) kao i nestatičke pukotine. RÖFIX Renoplus® posebno je prikladan za nejednake i nejednako upojne podloge različitih debljina nanosa kao i za žbukanje cijevi zidnog i stropnog grijanja. Idealna je podloga za vapnene i silikatne boje.

Sastav

Materijalna osnova je vapno, bijeli cement, disperzija, vlakna, organski udio od <5% te fini vapneni pijesak okruglog zrna. Odlična obradivost, minimalan napon prilikom stvrdnjavanja, jako dobra prionjivost te neznatno skupljanje glavna su obilježja RÖFIX Renostar®-a.

RÖFIX RENOFINISH® Univerzalna masa za renoviranje i gletanje vani i unutra

RÖFIX Renofinish® najnoviji je proizvod u liniji RenoFamily, radi se o mineralnoj masi za renoviranje i gletanje s odličnim efektom izravnavanja univerzalne primjene. RÖFIX Renofinish® primjenjiv je unutra i vani kao mineralna žbuka za saniranje i renoviranje te kao izravnavajuća glet masa na mineralnim i betonskim podlogama, nosivim postojećim žbukama i gips-kartonskim pločama. Prikladan je i kao masa za gletanje velikih površina na objektima.

Odlična obradivost otvara mogućnosti

Zahvaljujući odličnoj obradivosti, RÖFIX Renofinish® prikladan je i za posebna područja primjene te jamči odličan rezultat. Zid obrađen RÖFIX Renofinish®-om, zbog posebnog efekta izravnavanja, ostavlja dojam brušenog odnosno poliranog zida. RÖFIX Renofinish® nije samo visokokvalitetna žbuka za unutarnje i vanjske zidove, već se odlikuje odličnom obradivošću na raznim podlogama.

RÖFIX Renofinish® nanosi se jednoslojno debljine nanosa od 1-2 mm na razne mineralne podloge, kao što su npr. vapneno-cementne i gipsano-vapnene žbuke, nosive postojeće žbuke, betonske podloge i gips-kartonske ploče. Uz sve navedeno, RÖFIX Renofinish® odličan je izbor i za obradu nosivih, alkalno otpornih završnih žbuka na bazi umjetnih smola kao i postojećih premaza.

Sadržaj

RÖFIX Renofinish® sadrži vapno, bijeli cement (bez kromata) i bijelo mramorno brašno, disperziju, dodatke za poboljšanje obradivosti te organski udio od <5%.

RÖFIX RENOFINO® Univerzalna fina žbuka za renoviranje

RÖFIX Renofino® svidjet će se mnogim izvođačima građevinskih radova, osmišljen kao univerzalna fina žbuka specijalno za primjenu izrade finih strukturiranih površina.

Kompetentni vapneni proizvod za fine površine

Renofino® ima finiju strukturu od Renoplusa®, a grublju od Renostara® te je idealan za naknadnu obradu starih površina kao i za izradu novih, finih žbukanih površina. Fina struktura površine koja se postiže s Renofino®-om – granulacije 0,8 mm – odgovara velikom broju tradicionalno i moderno obrađenih žbukanih struktura. Tipične tradicionalne površine kao npr. plemenita fina struktura (Edelfino) je s Renofinom® izvodiva bez ikakvih problema.

Miljenik svakog izvođača

Novi član obitelji RenoFamily oduševljava prije svega zbog svoje jednostavne obradivosti i univerzalne primjene, kao i lijepe strukture. RÖFIX Renofino® predstavlja idealnu podlogu za sve vrste građevinskih boja i premaza. Ako se želi istaknuti fina struktura žbuke, najbolje je koristiti mineralne boje kao npr. vapnene ili silikatne jer se s njima postižu najbolji rezultati.

 

Sve RenoFamily proizvode možete naručiti u našim prodajnim centrima u Zagrebu i Splitu te nas možete kontaktirati za sva pitanja i savjete.

Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima za gradnju i sanaciju.