fbpx
Koje univerzalne materijale koristiti na gradilištu?

Bilo da se radi o novogradnji, sanaciji ili renoviranju, izvođači radova na gradilištu uvijek teže kvalitetnim i pouzdanim materijalima koji imaju više namjena i mogu se koristiti prilikom različitih radova. Iz tih razloga, RÖFIX je razvio inovativno rješenje i plasirao liniju proizvoda pod nazivom RENOFAMILY. Zbog svoga mineralnog sastava s visokim udjelom vapna, koji ima visok učinak paropropusnosti, RÖFIX RenoFamily proizvodi postižu jako dobra adhezijska svojstva te se bez problema ugrađuju.

Na mjestima gdje su ranije na raspolaganju bile samo cementne ili organski vezane mase za izravnavanje, od sada s novom linijom proizvoda, dobiva se mogućnost univerzalne primjene kako u novogradnji tako i u renoviranju i sanaciji. RÖFIX RENOPLUS i RENOSTAR proizvodi su koji se mogu pronaći u asortimanu Termodinamike, a kako biste u potpunosti znali koja su njihova svojstva i zašto ih koristiti na gradilištu, u nastavku vam donosimo sve o njihovoj primjeni, sadržaju i prednostima.

Prednosti RÖFIX RenoFamily proizvoda

  • paropropusnost
  • minimalo naprezanje prilikom stvrdnjavanja
  • izvrsna obradivost
  • široka primjena
  • izvrsna podloga za druge materijale

RÖFIX RENOSTAR® Univerzalna masa za renoviranje i izravnavanje

RÖFIX Renostar® je mineralna masa za renoviranje i izravnavanje s univerzalim područjem primjene. Može se nanositi jednoslojno u debljini nanosa od 1-10 mm. RÖFIX Renostar® ima široko područje primjene, npr. za armiranje postojećih toplinsko-izolacijskih sustava, za armiranje fasadne žbuke staklenom mrežicom RÖFIX P50 ili kao masa za izravnavanje različitih nosivih podloga.

Kako se nanosi?

RÖFIX Renostar® kao vezivni most, idealan je za nanošenje zupčastim gleterom na betonsku podlogu, postupkom “svježe na svježe”, radi optimalnog prijanjanja sljedećih žbuka na vapnenoj osnovi, kao i za obradu starih organskih i mineralnih žbuka, premaza ili betona.

Kako se primjenjuje?

Zbog minimalnog naprezanja prilikom stvrdnjavanja, masa za armiranje, RÖFIX Renostar® idealna je za obradu postojećih toplinsko-izolacijskih fasada (sanacija pukotina). Isto tako prikladna je i za stare nosive fasade (i za alkalno otporne žbuke na bazi umjetnih smola) te za stare nosive premaze (i za alkalno otporne disperzivne premaze) kao i nestatične pukotine.

Sadržaj vapna

RÖFIX Renostar® sadrži vapno, bijeli cement, disperziju, vlakna, dodatke za poboljšane obradivosti, organski udio od <5% te visokovrijedni fini mramorni pijesak. Odlična obradivost, minimalno naprezanje prilikom stvrdnjavanja, jako doba prionjivost te neznatno skupljanje glavna su obilježja RÖFIX Renostar®-a.

Prednosti proizvoda

  • Izvrsna obradivost
  • Armirano vlaknima
  • Vrlo dobra prionjivost
  • Minimalno skupljanje

 RÖFIX RENOPLUS® Univerzalna žbuka za renoviranje i izravnavanje

Imate pukotine na fasadama? Pukotine na unutarnjim zidovima? Riješite problem na ispravan način s RÖFIX Renoplus® Univerzalnom žbukom za renoviranje i izravnavanje, kraljem među žbukama!

RÖFIX RENOPLUS® Mineralna žbuka za renoviranje i izravnavanje s univerzalnim područjima primjene. U jednom sloju moguća debljina nanosa od 3 do 30 mm. Za obradu starih žbuka i održavanje spomenika.

Široko primjenjiv proizvod

I ovaj proizvod široko je primjenjiv npr. za armiranje fasadne žbuke staklenom mrežicom RÖFIX P50 ili kao masa za izravnavanje različitih nosivih mineralnih podloga, nosive fasade (i za alkalno otporne žbuke na bazi umjetnih smola) te za stare nosive premaze (i za alkalno otporne disperzivne premaze) kao i nestatičke pukotine. RÖFIX Renoplus® posebno je prikladan za nejednake i nejednako upojne podloge različitih debljina nanosa kao i za žbukanje cijevi zidnog i stropnog grijanja. Idealna je podloga za vapnene i silikatne boje.

Sastav

Materijalna osnova je vapno, bijeli cement, disperzija, vlakna, organski udio od <5%, fini vapneni pijesak okruglog zrna. Odlična obradivost, minimalan napon prilikom stvrdnjavanja, jako doba prionjivost te neznatno skupljanje glavna su obilježja RÖFIX Renostar®-a.

U potrazi ste za univerzalnim materijalima za svako gradilište? Neka vaš izbor bude RÖFIX RenoFamily! RÖFIX RENOPLUS i RENOSTAR dostupni su prodajnim centrima Termodinamike u Splitu i Zagrebu.

Pratite nas i na društvenim mrežama  Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste preuzeli besplatnu brošuru o sustavima postavljanja keramike i  uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima u našoj ponudi.