fbpx
RÖFIX StoneEtics®: Pouzdan sustav za dekorativno oblaganje fasada

RÖFIX StoneEtics®: Pouzdan sustav za dekorativno oblaganje fasada

Zahvaljujući dugotrajnom istraživanju i kombiniranju vrhunskih tehnologija koje je razvio RÖFIX, proizveli su sustav koji daje veću slobodu dizajniranja fasadnih površina, bez ugrožavanja građevinsko-tehničke sigurnosti objekta. RÖFIX StoneEtics® pruža mogućnost izbora obloga koje zadovoljavaju najrazličitije potrebe. Možete se odlučiti za mozaik, klinker pločice, tanke ciglene pločice, keramičke pločice, prirodni ili umjetni kamen. Time se ispunjavanju prednosti jednostavne ugradnje toplinsko-izolacijskih sustava uz proširenu mogućnost dizajniranja težih obloga i obloga velikih formata.

 Sigurnost u građevna statika

Toplinsko-izolacijski sustavi upotpunjeni završnim dekorativnim žbukama regulirani su građevinskim propisima koji definiraju njihova svojstva i zahtjeve. Maksimalno dopušteno površinsko opterećenje toplinsko-izolacijskih sustava na podlogu iznosi 30 kg/m2. RÖFIX StoneEtics® pouzdano omogućuje oblaganje toplinsko-izolacijskih sustava težim krutim oblogama s površinskim opterećenjem podloge (ukupna težina sustava) do 103 kg/m2. RÖFIX StoneEtics® je provjereni sustav koji kombinira prikladnu toplinsku izolaciju fasadnih površina s različitim oblicima teških krutih obloga (uz obavezno pridržavanje nacionalnih normi i zakonskih propisa).

Rješenja za složene zahtjeve (uzimajući u obzir zakonsku regulativu, sigurnost i građevnu statiku), odlučujući je argument za suradnju upravo s tvrtkom RÖFIX-om.

Zahvaljujući detaljnim istraživanjima i ispitivanjima, zahtjevnim internim testiranjima i tijesnom suradnjom sa stručnim tvrtkama za izvođenje građevinskih radova, RÖFIX je razvio adekvatno rješenje, dva standardizirana sustava, RÖFIX StoneEtics® 50 i 103 koji u sebi objedinjuju statičku sigurnost, kvalitetu i dizajnersku maštovitost.

Nijanse boja, izvedbe i vizualni efekti

Kao i kod završnih žbuka, na završni sloj RÖFIX StoneEtics® obloga utječu i brojni čimbenici. Za krajnji izgled završnih obloga presudnu ulogu igraju nijanse boja, način polaganja, podloga mase za fugiranje obloga, kao i njihova namjena. Ton boje podrazumijeva cjelokupnu sliku obložene fasade koja proizlazi iz harmonije korištenih materijala i samih obloga. Mnogobrojne teksture površina obloga kao i različite izvedbe površina, čine RÖFIX StoneEtics® jedinstvenim sustavom iz kojeg proizlaze različite mogućnosti arhitektonskog izričaja i izvedbi maštovitih fasada.

Kamene obloge fasadama daju autentičan izgled

Teške obloge na izolacijskim fasadama postavljaju visoke zahtjeve pri samom planiranju i organizaciji. Vrlo zahtjevni radovi kod izvođenja tvrdih obloga na fasadama traže pažljivo planiranje i profesionalnu koordinaciju između projektanata, dobavljača pojedinih proizvoda, građevinskih majstora, tvrtki koje izvode hidroizolaciju i polaganje obloga. To je i temeljna pretpostavka za visoku kvalitetu i dugotrajno očuvanu fasadu s teškim oblogama.

Za sve dodatne informacije naš tim vam stoji na raspolaganju.

Saslušat ćemo vaše zahtjeve, procijeniti potrebe i preporučiti optimalno rješenje za vas.

Zapratite nas na društvenim mrežama.