fbpx
ROCKWOOL kontaktne fasade – sigurna i kvalitetna toplinska izolacija

ROCKWOOL kontaktne fasade – sigurna i kvalitetna toplinska izolacija

Kvaliteta fasadnog sustava podrazumijeva mnogo više od toplinskih karakteristika. Sustav koji odaberete treba osigurati nepromijenjena izolacijska svojstva materijala tijekom cijelog životnog vijeka proizvoda, bez skrivenih rizika za dobrobit vašeg doma. ROCKWOOL kontaktni fasadni sustavi koji sadrže izolacijski sloj kamene vune najviše kvalitete osiguravaju sigurnost i zaštitu koju očekujete. U današnjem blogu predstavit ćemo vam ROCKWOOL kamenu vunu te njihov ETICS fasadni sustav toplinske izolacije. Saznajte zašto je važna toplinska izolacija, zašto je to dugoročna investicija te ostale karakteristike ETICS fasadnog sustava.

 Kamena vuna – kvalitetan materijal tijekom ugradnje i životnog vijeka proizvoda

Kamena vuna dimenzijski je stabilan materijal koji se ne širi i ne smanjuje s promjenama temperature, što je važno uzeti u obzir neovisno o podlozi na koju se postavlja. Izrazito je izdržljiva, ne zahtijeva dodatnu zaštitu od UV zračenja te ne mijenja toplinska i mehanička svojstva pod utjecajem Sunčevih zraka. Zahvaljujući prirodnim svojstvima sirovine, samo kamena vuna može pružiti trajnost i stabilnost cjelokupne fasade tijekom cijelog životnog vijeka proizvoda.

Udobnost interijera

Toplinska provodljivost samo je jedan od faktora koji utječu na udobnost unutrašnjosti. Zahvaljujući gustoći kamene vune, toplina se zadržava unutar zidova, traje duže vremena i pruža osjećaj udobnosti. Materijal vlaknaste strukture, kao što je kamena vuna, omogućava paropropusnost kontaktnih fasada tako da se vlaga ne zadržava u unutrašnjosti prostora, što je posebno važno za sprječavanje razvoja plijesni unutar zgrade. Uz to, struktura kamene vune pridonosi zvučno izolacijskoj moći konstrukcije zida te smanjuje buku urbanog okruženja. 

Dugoročna investicija

Energetski troškovi u stalnom su porastu te im se ne nazire kraj unatoč globalnoj nestašici energije. Potreba za uštedom energije poznata je većini ljudi, osobito u privatnim kućanstvima gdje postoji ogroman potencijal uštede na troškovima grijanja i hlađenja. Najveći gubici topline događaju se zbog nedovoljno izolirane fasade, stoga je izolacijski sustav s kamenom vunom prirodno rješenje za smanjenje gubitaka energije i povećanje vrijednosti nekretnine.

Visoko učinkovit ETICS sustav

Bilo da je riječ o novogradnji ili obnovi, s visokokvalitetnim fasadnim sustavom toplinske izolacije, ostvarite svoj san o udobnosti i sigurnosti vašeg doma. ROCKWOOL izolacija izrađena je od negorive kamene vune koja u kombinaciji s odgovarajućim građevinskim materijalima osigurava maksimalnu sigurnost, energetsku učinkovitost, trajnost i ekonomičnost. Udobnost i blagostanje započinju već s odgovarajućom omotnicom zgrade.

Frontrock Max Plus – najbolji spoj mehaničkih i toplinskih svojstava

Najprodavaniji ROCKWOOL proizvod za kontaktne fasade, Frontrock Max Plus spoj je optimalnih toplinskih i mehaničkih karakteristika. Prikladan za svaki tip gradnje i proizveden jedinstvenom tehnologijom dvoslojne gustoće, Frontrock Max Plus premašit će vaše zahtjeve i očekivanja. Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji dvoslojne gustoće u jednoj ploči, ROCKWOOL kamena vuna je najodrživije rješenje, uz odgovarajući omjer gustoće materijala i tehničkih performansi.

Sve veća potreba za ETICS sustavima gdje su kvaliteta, pouzdani održivi materijali i zaštita od požara nužni, dovodi do odabira sustava temeljenih na izolaciji od kamene vune. Različite zidne konstrukcije i područja primjene zahtijevaju različita izolacijska rješenja. ROCKWOOL je razvio široku paletu proizvoda koji zadovoljavaju potrebe tržišta za različitim formatima, mehaničkim karakteristikama i svojstvima izolacijskih materijala. ROCKWOOL Frontrock Max Plus možete naručiti u našim prodajnim centrima u Splitu i Zagrebu te nas možete kontaktirati za sva pitanja i savjete.

Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima za toplinsku izolaciju.