fbpx
Rješenje za hidroizolaciju ravnih krovova

Rješenje za hidroizolaciju ravnih krovova

Ravni krovovi, osim što su estetski prihvatljivi i vrlo iskoristivi kao dodatna površina, ponekad su pravi izazov kada je riječ o hidroizolaciji. Prilikom projektiranja ravnih krovova, nerijetko se ne koristi kvalitetan materijal i ne poklanja im se dovoljno pažnje, pa to rezultira pucanjem hidroizolacije i stvaranjem prolaza za vodu te čestim sanacijama. Ravni se krovovi sve više koriste kao dodatna iskoristiva površina poput parkirališta, rekreativnog prostora ili terase. Iz tog razloga, kvalitetna izolacija i zaštita od prodora vode izuzetno je važna.

U nastavku vam donosimo koji se materijali koriste za hidroizolaciju krova te koje proizvode možete pronaći u asortimanu Termodinamike.

PARNE BRANE

Parne brane spriječit će prodor vlage u toplinsku izolaciju te protok zraka kroz toplinsko izoliranu krovnu konstrukciju. Razlikujemo samoljepljive i varene bitumenske parne brane. Samoljepljive parne brane – samoljepljiva ugradnja, predstavljaju vrhunsko rješenje u vidu parne brane (Sd vrijednost preko 1500 m). U našem asortimanu možete pronaći BAUDER TEC DBR i BAUDER TEC KSD bitumenske parne brane.

Varene bitumenske parne brane – vrhunska rješenja kako parne brane, tako i privremene hidroizolacije. Radi se o klasičnim elastomernim bitumenskim ljepenkama s uloškom od aluminija i PES-a koje predstavljaju apsolutne parne brane (Sd vrijednost preko 1500 m). U našem asortimanu možete pronaći  BAUDER FLEX DNA i BAUDER SUPER AL-E.

BITUMENSKE KROVNE HIDROIZOLACIJSKE MEMBRANE

Postoje razne bitumenske HI membrane, i često se koriste kao vrhunsko rješenje za hidroizolaciju ravnog krova. Najčešće se izvode dvoslojno, punoplošnim varenjem za podlogu. Postoji mnogo razina kvalitete, ali uvijek je pravilo da se kao zadnji sloj ugrađuje završna plastomerna ili elasto-plastomerna ljepenka sa zaštitnim posipom. Osim varenih ljepenki koje se mogu ugrađivati samo na betonske podloge, može se ugraditi i samoljepljivi bitumenski sustav tako da se prvi sloj hidroizolacije samoljepljivo ugrađuje preko toplinske izolacije (XPS / EPS / PIR).

SINTETSKE KROVNE HIDROIZOLACIJSKE MEMBRANE

Ovi sustavi predstavljaju najčešće rješenje za hidroizolaciju ravnih krovova višestambenih zgrada, obiteljskih kuća, luksuznih vila pa sve do proizvodnih i skladišnih hala. Postoje razne tehnologije, ali one dvije koje su najpoznatije na našemu tržištu su PVC-P i TPO (FPO) tehnologije. Razlikuju se od bitumenskih ljepenki u tome što se ugrađuju slobodnim polaganjem i varenjem međusobnih spojeva. Osim po tehnologiji, razlikuju se još i po debljinama ( od 1,2 mm pa sve do 2,0 mm) te po kvaliteti uloška (staklena tkanina, PES mrežica…). Mogu se izvoditi direktno preko svih tipova toplinskih izolacija te su UV stabilne i postojane na period od preko 10 pa sve do 25 godina. U asortimanu Termodinamike možete pronaći BAUDER sintetske krovne hidroizolacijske membrane:

10 DESET RAZLOGA ZAŠTO JE PVC MEMBRANA DOBRO RJEŠENJE ZA HIDROIZOLACIJU RAVNOG KROVA?

  • Jednostavna tehnologija ugradnje
  • Visoka paropropusnost
  • Otporna na atmosferske utjecaje i UV zračenja
  • Dugotrajnost
  • Ne zahtijevaju dopunsko održavanje
  • Ekonomski prihvatljivo
  • Izvrsna mehanička svojstva
  • Izvrsna vatrootpornost
  • Prikladne su za sve krovne konstrukcije
  • Ne opterećuju konstrukciju objekta

TEKUĆE POLIURETANSKE HIDROIZOLACIJSKE MEMBRANE

PU tekuće membrane predstavljaju kvalitetno rješenje za hidroizolaciju svih ravnih prohodnih i neprohodnih krovova, nakon sušenja pretvaraju se u jednoslojnu bešavnu membranu punoplošno vezanu za podlogu. Osim što su UV stabilne i mogu ostati kao posljednji sloj na ravnome krovu, također mogu biti odlična podloga za ugradnju obloge, bilo da se radi o deckingu ili keramici na podmetačima, bilo da se radi o lijepljenoj keramici. PU membrane se mogu izvoditi u raznim debljinama, ovisno o zahtjevima projekta te također postoje razni dodatni proizvodi koji podižu kvalitetu, trajnost, stabilnost itd.

Ravni su krovovi vrlo iskoristivi i atraktivno su rješenje prilikom gradnje, no zahtijevaju adekvatnu i kvalitetnu hidroizolaciju. Kako bi bili u potpunosti zaštićeni od vlage, potrebna je hidroizolacija s kvalitetnim materijalima koje možete nabaviti u prodajnim centrima Termodinamike u Splitu i Zagrebu.

Za sva pitanja i savjete, možete kontaktirati naš odjel hidroizolacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama  Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste preuzeli besplatnu brošuru o sustavima postavljanja keramike i  uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima u našoj ponudi.