fbpx
Gletanje u par koraka uz Weber proizvode

Gletanje u par koraka uz Weber proizvode

Već godinama planirate renovirati dnevni boravak, a rado biste novom bojom osvježili i spavaću te radnu sobu? Weber u svom asortimanu ima sve unutarnje boje, mase za izravnavanje koje su super jednostavne za korištenje i ništa manje bitno, ekološki su osviješteni i proaktivno djeluju po pitanju mjera za sprječavanje onečišćenja. Osim svih nabrojanih prednosti, Weber proizvode možete nabaviti na jednom mjestu – u prodajnim centrima Termodinamike u Zagrebu i Splitu.

Ako ste se odlučili na renoviranje, na pravom ste mjestu! Gletanje je proces koji možete izvršiti potpuno sami, a mi vam donosimo korak-po-korak vodič za gletanje uz pomoć Weber proizvoda. U nastavku saznajte kako do brzog, jednostavnog i pravilnog gletanja uz najkvalitetnije proizvode.

Zašto je gletanje važno?

Kod obnavljanja i skidanja dotrajalih slojeva zida obavezno dolazi do pojave neravnina, stara podloga se ošteti i zato je gletanje jako važno. Prije nanošenja boje, ispravljaju se nepravilnosti i potrebno je zaštititi zidove. Jedan od najvažnijih postupaka kod renovacije i bojanja zidova dnevnog boravka je gletanje.

 

Korak 1: temeljito čišćenje površine

Za bojanje bilo kojeg zida, priprema površine je osnovna aktivnosti koju trebate napraviti. U slučaju da je površina zida kojeg treba gletati zaprljana, potrebno je ukloniti nečistoće. Za to će vam koristiti čista krpa ili četka. Ako je potrebno koristiti i nekakvu tekućinu, svakako čekajte da se sve dobro osuši prije nego prijeđete na idući korak.

Korak 2: priprema mase za izravnavanje

Prvi sloj glet mase treba biti nešto gušće umiješan od idućih. Uz pomoć električne miješalice treba umiješati neku od Weber glet masa za unutarnje zidove s vodom ili jednostavno uzeti već gotovu masu za izravnavanje.

Korak 3: nanošenje

Tako pripremljena masa za izravnavanje se nanosi ručno, čeličnim gleterom, u jednom ili više slojeva ukupne debljine od 1 do 5 mm, ovisno o masi koju izaberete.

Gleter s masom se povlači po zidu. U slobodnoj ruci držite zidarsku lopaticu (špahtlu), s kojom ćete skupljati masu koja se razvukla po gleteru i ponovno je fokusirati na određene točke (najčešće u sredinu).

Za vrijeme gletanja mnogi zadovolje i svoju kreativnu stranu. Gletanje može biti i zabavno.

Korak 4: brušenje finim brusnim papirom

Nakon što se prvi sloj osuši prelazi se na brušenje (šmirglanje). Za brušenje se koristi fini brusni (šmirgl) papir, a vrši se kružnim pokretima. Tako nestaju sve izbočine sa zidova i dobije se glatka površina.

Korak 5: drugi sloj

Drugi sloj se nanosi isto kao i prvi, samo što ćete sada pripremiti nešto rjeđu masu za izravnavanje. Drugi sloj služi za popunjavanje eventualnih rupica koje su ostale nakon brušenja prvog sloja.

Nakon nanošenja drugog sloja, njegovog sušenja (koje može potrajati između 4-6 sati) i ponovnog brušenja, trebali bi imati potpuno gladak zid bez izbočina .

S ovako detaljnim uputama puni ste samopouzdanja i odlučni u namjeri da cijeli stan ili barem dnevni boravak, samostalno obojite.

 

Nemojte zaboraviti da vam za samostalno renoviranje trebaju i kvalitetni proizvodi, a mi vam savjetujemo Weber proizvode koje možete pronaći u prodajnim centrima Termodinamike u Splitu i Zagrebu.

Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima za renoviranje i gradnju.