fbpx
Do savršenog zida uz Maxima proizvode

Do savršenog zida uz Maxima proizvode

Sigurno ste barem jednom poželjeli osvježiti svoj dom i dati prostoru novu dimenziju no niste znali otkuda krenuti te kako brzo i jednostavno napraviti promjenu, a da ne morate kupovati novi namještaj ili potpuno preuređivati svoj dom. Maxima, brend boja i lakova u svom asortimanu nudi proizvode za obradu unutarnjih zidova koje će vaš zid u potpunosti promijeniti, a vaš prostor učiniti ljepšim. Kako biste bolje upoznali MAXIDECOR dekorativne boje Sahara i Velvet, u nastavku vam donosimo sve karakteristike boja iz MAXIDECOR ASORTIMANA, njihovu namjenu te kako ih koristiti.

MAXIDECOR Sahara

MAXIDECOR Sahara je efektna boja izuzetne kvalitete, izrađena na bazi vodene disperzije akrilnog veziva, punila, specijalnih aditiva i efektnih pigmenata. MAXIDECOR Sahara je vodoperivi premaz, dobre paropropusnosti, nije štetan za čovjeka i okolinu i jednostavan je za nanošenje. Namijenjen je za zaštitu i dekoraciju unutarnjih zidnih površina, gdje je potrebno postići uzbudljiv i dinamičan efekt. Može se tonirati na MAXIMIX sustavu prema ton karti MAXIDECOR Sahara.

Kako koristiti?

Površina mora biti: suha, nosivo sposobna, čista i bez slabo vezanih dijelova, prašine, vodotopivih soli, masti i ostalih nečistoća. Staru boju koja nije dobro vezana, mehanički odstraniti. Neravne površine potrebno je izravnati akrilnom masom za gletanje GLETOLIN G. Potom, na površinu nanijeti ULTRADIS toniran u približnoj nijansi završnog materijala, a sve prema uputstvu proizvođača. Nakon sušenja ULTRADIS-a, nanositi MAXIDECOR Saharu koja se isporučuje pripremljena za upotrebu, samo je treba ručno razmiješati do homogenizacije. MAXIDECOR Sahara toniran na MAXIMIX sustavu i MAXIDECOR Sahara različitih šarži i datuma proizvodnje obavezno homogenizirati!

Tehnika nanošenja 1

MAXIDECOR Saharu u manjim količinama postupno nanositi u jednom sloju, pokretima četke u svim pravcima, na površini od 1-2m². Pri optimalnim uvjetima, 5 do 10 minuta nakon nanošenja, ponovno prijeći suhom četkom  preko nanesenog materijala, slobodno „igrajući“ se pjeskovitim dijelom, kako bi kreirali konačan izgled i uklonili eventualne tragove četke. 

Tehnika nanošenja 2

Materijal u manjim količinama postupno nanositi u jednom sloju, kosim, vertikalnim ili horizontalnim pokretima četke, na površini od 1-2m². Pri optimalnim uvjetima, 5 do 10 minuta nakon nanošenja, ponovo prijeći suhom četkom preko nanesenog materijala, suprotnim pokretima od prethodnih, kako bi postigli konačan izgled.

MAXIDECOR Velvet

MAXIDECOR Velvet je efektna boja izuzetne kvalitete, izrađena na bazi vodene disperzije akrilnog veziva, punila, specijalnih aditiva i efektnih pigmenata. MAXIDECOR Velvet je vodoperivi premaz, dobre paropropusnosti, nije štetan za čovjeka i okolinu. Jednostavno se nanosi te je namijenjen za zaštitu i dekoraciju unutrašnjih zidnih površina, gdje je potrebno kreirati suptilan efekt, sofisticiran poput svile. Može se tonirati na MAXIMIX sustavu prema ton karti MAXIDECOR Velvet.

Kako koristiti?

Površina mora biti: suha, nosivo sposobna, čista i bez slabo vezanih dijelova, prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća. Staru boju koja nije dobro vezana, mehanički odstraniti. Neravne površine izravnati akrilnom masom za gletanje GLETOLIN G. Potom, na površinu nanijeti osnovni premaz MAXIDECOR Smooth Primer nijansiran u približnu nijansu završnog materijala, a sve prema uputstvu proizvođača. Nakon sušenja osnovnog premaza, nanositi MAXIDECOR Velvet koji se isporučuje pripremljen za upotrebu, samo ga treba ručno razmiješati do potpune homogenizacije. MAXIDECOR Velvet toniran na MAXIMIX sustavu i MAXIDECOR Velvet različitih šarži i datuma proizvodnje obavezno homogenizirati.

Materijal prvo nanositi četkom u jednom sloju, unakrsnim pokretima kako bi se premaz pripremio za dalju obradu. Dok je naneseni materijal još uvijek svjež, nehrđajućim čeličnim ili plastičnim gleterom zaobljenih ivica kreirati odgovarajući efekt stvaranjem osjećaja „dubine“. Gletarica mora biti pod kutom od približno 30 stupnjeva u odnosu na površinu uz upotrebu laganog pritiska. U slučaju da ne želite koristite gletaricu, odgovarajući efekt može se kreirati i samo upotrebom četke, tako što se materijal u manjim količinama postupno nanosi u jednom sloju, križnim ili polukružnim pokretima četke. Poslije upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Sada, kada ste se odlučili unijeti dašak svježine u svoj dom i urediti svoj zid s MAXIDECOR dekorativnim bojama, preostalo vam je još samo uputiti se do prodajnih centara Termodinamike u Splitu ili Zagrebu.

Sve Maxima proizvode možete pronaći u našim prodajnim centrima u Zagrebu i Splitu te nas možete kontaktirati za sva pitanja i savjete.

Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook i LinkedIn te se prijavite na naš tjedni newsletter kako biste uvijek bili u toku sa svim trendovima, savjetima i proizvodima za gradnju i uređenje doma.