fbpx
KAKO KNAUF SAMONIVELIRAJUĆI ESTRIH POBOLJŠAVA EFIKASNOST I UČINKOVITOST PODNIH SUSTAVA

Knauf samonivelirajući estrih je vrsta podnog obloga koja se koristi za izravnavanje podova prije postavljanja završne podne obloge. Ovaj proizvod nudi niz prednosti koje ga čine idealnim rješenjem za mnoge građevinske projekte, osobito ondje gdje je potrebno brzo hodanje po površini i gdje su ugrađeni sustavi podnog grijanja.

Evo detaljnijeg pregleda ključnih karakteristika i prednosti Knauf samonivelirajućeg estriha:

BRZO SUŠENJE I UČVRŠĆIVANJE
Jedna od najvećih prednosti ovog estriha je njegova sposobnost brzog sušenja. Prohodnost je omogućena već nakon 24 sata, što je izuzetno korisno u projektima s ograničenim vremenskim rokovima.

TOPLINSKA PROVODLJIVOST
Estrih je dizajniran tako da pruža visoku toplinsku provodljivost, što ga čini idealnim za upotrebu s podnim grijanjem. Visoka toplinska provodljivost znači da toplina od sustava grijanja može učinkovito prodirati kroz estrih, ravnomjerno zagrijavajući prostor i poboljšavajući učinkovitost grijanja.

SAMONIVELIRAJUĆE SVOJSTVA
Kao samonivelirajući estrih, ovaj proizvod se lako širi i nivelira po podlozi, stvarajući glatku i ravnu površinu bez potrebe za ručnim niveliranjem. To smanjuje rad i vrijeme potrebno za postizanje željene razine i ravnoteže poda.

KOMPATIBILNOST S RAZLIČITIM PODLOGAMA
Knauf samonivelirajući estrih može se primijeniti na različite vrste podloga, uključujući beton, pločice i druge čvrste površine, čineći ga fleksibilnim rješenjem za različite građevinske i renovacijske projekte.

EKOLOŠKA ODRŽIVOST
Mnogi samonivelirajući estrihi, uključujući i one od Knaufa, formulirani su s ekološki prihvatljivim materijalima i procesima, smanjujući utjecaj na okoliš tijekom proizvodnje i primjene.

LAKOĆA PRIMJENE
Proizvod se obično miješa s vodom u određenim omjerima i može se lako nanositi pomoću alata za izlijevanje ili pumpi za estrih, čime se dodatno ubrzava proces izgradnje.

Za dodatne specifikacije, tehničke podatke i upute za primjenu, preporučuje se konzultirati tehničke listove proizvoda ili kontaktirati lokalnog distributera Knauf proizvoda. Također, važno je pridržavati se preporuka proizvođača i standarda industrije prilikom pripreme podloge i primjene estriha kako bi se osiguralo optimalno djelovanje i trajnost.

PREPORUKA TERMODINAMIKA STRUČNJAKA

Knauf Flieβestrich FE 80 Allegro

Tekući samonivelirajući estrih iz kalcij-sulfata CAF-C30-F6, idealan za podna grijanja. Za 1 vreću suhog materijala od 40 kg potrebna je količina čiste vode od 6,5 – 7 l. Knauf tekući estrih FE 80 Allegro se miješa s čistom vodom, pumpama mješačima (npr. FErro 100, PFT G4/G5 i sl.) te se aplicira na prethodno pripremljenu površinu. Preporučena mjera razlijevanja 40-45 cm, utvrđena je ispitivanjem konzistencije 1.3 l na ravnoj neupijajućoj podlozi. Kod izlijevanja se voda ne smije odvajati od morta. Primjenjuje se kao: – Plivajući estrih, nazivne vrijednosti ≥ 35 mm – Estrih na podnom grijanju, nazivne vrijednosti ≥ 35 mm – Estrih na razdvajajućem sloju, nazivne vrijednosti ≥ 30 mm – Vezivni estrih, nazivne vrijednosti ≥ 25 mm – Estrih kao povišeni pod, nazivne vrijednosti ≥ 30 mm

SVOJSTVA PROIZVODA

Visoka toplinska provodljivost
Idealan za podno grijanje
Strojna obrada
Visoki učinak postavljanja
Samonivelirajući
Bez skupljanja i bez naprezanja
Mogućnost opterećenja u kratkom roku, kontrolirana i podjednako dobra kvaliteta
Bez sinter sloja
Ravna površina
Površine s malim udjelom spojeva